Кратки срокове са причина да се копае едновременно
Кратки срокове са причина да се копае едновременно / Дарик Сливен

Реконструкцията и разширяването на канализационната и водопреносна мрежа на Сливен са приоритет в капиталовата програма на общината за тази година. Това заяви пред Дарик зам.-кметът Недка Енергиева.

Ремонтите по канализационната мрежа трябва да приключат в края на 2010 г., а по водопреносната - в началото на 2011 г.. Именно кратките срокове са причина дейностите да се извършват едновременно. „За всички нас се създават много неудобства, но гражданите трябва да разберат, че има много условности и изисквания, които трябва да се спазват. За съжаление проектът по ИСПА бе предвиден за изпълнение за три години, но стартира едва в средата на 2009 г., но не по вина на общината. Дори имаше риск изобщо да не стартира. Самата програма приключва в края на 2010 г. и общината трябва да направи всичко възможно, за да не върне средствата. Изправени сме пред две възможности - да изпълним проекта с цената на някакви компромиси, а втората - да се върнат средствата на Европейската комисия", допълни Енергиева.

Тя изрази задоволство, че 50-годишната канализационна мрежа ще бъде оправена, както и водопреносната, която търпи загуби на вода от над 70%.