Консолидация на фермерите в България
Консолидация на фермерите в България / netinfo

Обединение на няколко развъдни асоциации се предвижда да разгледа Управителният съвет на Националната развъдна асоциация на мляко и месо производителите. на събрание на 13 февруари. Това съобщи пред Дарик Панайот Тодоров председател на Регионалния млечен борд в Сливен.

Обединението ще представляват интересите на фермерите, "а не както до сега, определени личности да създават асоциации и да изпълняват определени лични и корпоративни интереси на заинтересовани лица, като повечето от тях не са животновъди", коментира Тодоров.

Положението в животновъдния отрасъл е тежко и заради такива хора, фермерите не могат да се обединят, да поставят единни искания и да ги отстояват. Именно за това в петък ще се реши кои асоциации ще се обединят за да защитават интересите си.

Членовете на Националната развъдна асоциация на месо и млеко производителите искат диалог между държавните структури и фермерите. Така ще се знае кой не изпълнява задълженията си и от виновните ще се търси отговорност. Животновъдите искат консолидация на всички работещи фермери, добави Панайот Тодоров.

До момента асоциациите в страната са 32.