Конкурс за изобразително изкуство „Моето аз”
Конкурс за изобразително изкуство „Моето аз” / интернет

 

Община „Тунджа” и читалище „Светлина 1929” в село Роза организират Национален конкурс за изобразително изкуство на името на младата художничка Мими Гърбачева. Конкурсът е на тема „Моето аз”. Целта е да се популяризира изобразителното изкуство и участниците в него да намерят своето „аз”, съобщават организаторите.

Право на участие в конкурса имат ученици и младежи на възраст от 15 до 25 години, разделени в  две възрастови групи: І група - 15-19 години; ІІ. група - 20-25 години.

Могат да бъдат пращани акварел масло, пастел.

Всяка рисунка участваща в конкурса, трябва да е представена на хартиен носител (формат максимум А3) – паспарту или  рамкирана с размери 50х70  или 25х35 см.

Творбите трябва да имат заглавие, да бъдат посочени трите имена на автора; дата на раждане; точен адрес; учебно заведение (школа); преподавател и адрес за кореспонденция (e-mail).

Ще бъдат връчени първа, втора и трета награда във всяка възрастова група. Компетентно жури ще определи наградените участници в националния конкурс. Председател на журито е Петко Йорданов - Директор на художествена галерия „Жорж Папазов” - Ямбол.

Крайният срок за получаване на творбите в читалище „Светлина 1929” с. Роза е 30 април 2013 година, като резултатите ще бъдат обявени най-късно до 10.05.2013 г.

С отличените творби ще бъде открита изложба във фоайето на читалището.