Концерт за Международния ден на хората с увреждания
Концерт за Международния ден на хората с увреждания / DarikNews.bg, архив

 

На 3 декември от 17.00 часа в зала „Зора” в Сливен ще бъде отбелязан Международният ден на хората с увреждания с концерт на Ансамбъла за народни песни и танци „Сливен” и детския фолклорен хор при Второ основно училище в града.

На тържеството са поканени потребителите на социални услуги и институции в общината, неправителствени организации и сдружения на хора с увреждания, областният управител, директори на държавни институции, работещи по проблемите на хората с уврежданията, клубове на пенсионерите и инвалидите.

Община Сливен предоставя социални услуги на повече от 6 000 души със специфични потребности. Основните задачи пред общинското ръководство са отстраняване на проблемите, свързани с достъпността на средата, социалното включване, интеграция и заетост на гражданите с увреждания, съобщават от общинския пресцентър.

Международният ден на хората с увреждания е обявен през 1992 год. от Генералната асамблея на ООН. Целта е общественото внимание да се насочи към темата за независим и пълноправен живот на хората с увреждания.