Концерт-спектакъл за 3 март в Нова Загора
Концерт-спектакъл за 3 март в Нова Загора / Общински пресцентър Нова Загора

 

С тържествен концерт-спектакъл в залата на театър „Минко Балкански” новозагорци отбелязаха Националния празник на България - 3 март.  Сред присъстващите бяха кметът Николай Грозев и заместник-кметовете Галя Захариева и Маргарит Тодоров. Тържеството започна с химна на Република България, след което заместник-кметът Галя Захариева произнесе слово по случай 135 години от Освобождението на страната ни от турско робство. В него тя подчерта признателността на новозагорци към всички знайни и незнайни герои, загинали за свободата на отечеството. „Вече 135 години отбелязваме края на една война, която дълбоко в сърцата си и в душите си зовем Освободителна” - каза Захариева и изтъкна факта, че изстрадала освобождението от робството, възпяла героизма на героите си, добила гордост и самочувствие, България се заема да изгражда себе си като съвременна държава, за да се сбъдне съкровената мечта на българина да бъде свободен, да има духовна независимост – право на собствена култура, писменост, език и своя национална принадлежност. „Признателна България ще пази вечно жива паметта за загиналите. Дълбок поклон и нека България пребъде!”, завърши тя своето слово.

Концерт-спектакъл за 3 март в Нова Загора
netinfo

Концертът-спектакъл пренесе зрителите в миналото, в едно размирно време, когато брат застава срещу брата. Време разделно - спектакъл по известния роман на Антон Дончев, написан през 1964г.

В концерта–спектакъл взеха участие театрален колектив при НЧ „Диньо П. Сивков 1870”, деца от Школата по изкуства с ръководител Велина Стайкова, танцьорите от танцова школа „All steps” с ръководители Стоян Петров и Павлина Вичева и ДЮФА „Загорчета” с главен художествен ръководител Енчо Енчев.