Концерт и изложба по повод денят на Храбростта
Концерт и изложба по повод денят на Храбростта / netinfo

С празничен концерт на Военен духов оркестър към Центъра за подготовка на танкови подразделения започна честването на деня на Храбростта в Сливен. В програмата участват и малките изпълнители на балет Барби и деца на бивши и настоящи военнослужещи.

Празникът тази година е за хората, които уважават Българската армия и зачитат един от най-българските пролетни празници - Гергьовден. Това заяви майор Светлана Георгиева от Центъра за подготовка на танкови подразделения в Сливен.

Военнослужащи от Сливен начело с командира полковник Николай Спиров участват в военния парад в столицата.  Заместник-командирът на бригадата води колоната от бронирани машини, които ще представят сухопътна техника.

След концертната програма ще се открие изложба  с фотоси в един от салоните на Гарнизонен военен клуб в Сливен.  28 -те снимки са правени от кадрови военнослужещи и от техните деца и отразяват мигове от изпращането на контингента на мисии. 

Мотото на изложбата е "Пагоните сложихме не за война". Очаква се фотоизложбата да гостува и в други градове, добави полковник Георгиева.