Кольо Милев отчете две години от мандата пред слушателите на Дарик
Кольо Милев отчете две години от мандата пред слушателите на Дарик / Дарик Сливен, Архив

Отново големи автобуси ще обслужват линия 116 в пиковите часове. Това съобщи в ефира на Дарик радио кметът на Сливен Кольо Милев, след като бе запознат със сигнал, подаден в страницата ни в интернет dariknews.bg. Няма да има уволнени шофьори заради спирането на тролейбусите, хората се пренасочват към автобусите или към ремонт на автомобилите на „Пътнически превози”, допълни кметът.

Като един от успехите през първите две години от мандата Кольо Милев очерта стартирането отново на работите по водния цикъл и връщането на доверието на европейските институции към общината. Като цел, която още не е постигната за двете години набеляза ремонтът на зала „Сливен”, както и довършване на строителството на пречиствателната станция за питейни води.

Трите основни проблема, които стоят пред общината, каза кметът Милев, са довършването на европейските проекти и по-точно осигуряване на съфинансирането; задълженията, които завари общината в началото на мандата и които погасява по план и третият основен проблем – подобряването на инфраструктурата. Една от големите задачи е и подмяната на автопарка на градския транспорт.

Работата си с Общински съвет – Сливен кметът на общината определи като ползотворна, трудна и нервна. „Винаги съм кавал, че в залата на Общинския съвет трябва по-малко да политизираме. Някои общински съветници не са на това мнение, те мислят, че тук е мястото, където трябва да се изявяват като речовит политик и да се учим на реторика, но за благото на Сливен трябва по-малко политика да се вкарва и се радвам, че последните заседания – през септември и октомври, протекоха при повече добронамереност, което ни дава възможност да решаваме много от проблемите, които имаме” – коментира Милев.

Също след сигнал на слушател на Дарик кметът обясни, че спирката до ПМГ „Д. Чинтулов”, която от два дни е неизполваема заради започнали строителни работи, ще бъде преместена до самата сграда на училището, под чиято арка хората ще могат да чакат автобуса, а след приключване на строежа ще бъде монтирана напълно нова.