Кольо Милев
Кольо Милев / Община Сливен

Настоящ кмет на Сливен

Ген. Кольо Милев е роден на 26 юли 1953 г. в с. Рудник, обл. Варна. До 2010 г. е командир на най-голямата механизирана бригада в Българската армия - 61 Стрямска механизирана бригада в Карлово, където се подготвят основните български контингенти за военни мисии зад граница. Под негово командване бригадата преминава сертификация пред НАТО за участие в пълния спектър от операции на Алианса. Преди това 6 години е командир на 55 инженерно-сапьорна бригада в Белене.

20 години от професионалната му кариера преминават в Сливен. До 1996 г. е командир на Инженерно-сапьорния полк в с. Сотиря, община Сливен.

Ръководил е изграждането на редица военни и промишлени инфраструктурни проекти.

През 2005 и 2006 командва поделенията на Българската армия, които предотвратяват големите наводнения по поречието на р. Дунав. Заради работата му и недопускането на жертви и щети е награден с медал от Президента на Република България „За заслуги".

Завършва ВНВУ „Васил Левски" - Велико Търново, инженерен профил, Военна академия „Г. С. Раковски" с отличие, а впоследствие и Генералщабния факултет към Военна академия.

Женен, със син и дъщеря.

На местните избори през 2011 година е избран за кмет на Сливен като кандидат на БСП на втори тур с 56,72% подкрепа.