Коледен и Новогоишен базар в Ямбол
Коледен и Новогоишен базар в Ямбол / Дарик - Сливен архив

 

Коледен и Новогодишен базар организира община Ямбол. Масите и щандовете на търговците ще бъдат разположени в централната градска част и кварталите до 3 януари 2012 година, съобщиха от общината.

В базарите могат да участват всички фирми, регистрирани по Търговския закон, които извършват търговска дейност с елхи, сурвакници, балони, детски играчки, елхови украшения, сувенири и др. подаръци.

Тази година на празничните базари ще могат да се разполагат и скари, след представен документ от ДВСК.

За ползване на терен за търговия с елхи, играчки, украшения и сувенири таксата в центъра е 80 лева, а по кварталите 60 лв. За сурвакници и балони в ЦГЧ се заплащат 30 лв., а по кварталите 27 лв. Таксите за скара са съответно 78 лв. и 72 лв. Пропускът на лек автомобил /за зареждане/ струва 10 лева.

Търговците могат да подават молби за участие в Центъра за административно обслужване на граждани във фоайето на община Ямбол.

На площад „Освобождение” вече са разположени 8 маси за елхови украшения и детски играчки, както и 4 с балони. Девет са скарите, а на една от масите се предлагат понички. Елхи се продават на три места – на улица „Търговска”, както и на улица „Богомил”. Общо 15 са масите за сурвакници.

В базара има незаети позиции, както за скари, така и за маси за търговия с играчки и украшения. Това са основно отредени места в кварталите „Аврен”, „Диана”, „Бенковски” и „Златен рог”.