Коледа в Сливен
Коледа в Сливен / община Сливен

Много сливенци се събраха днес на обед пред сградата на общинската администрация на  пл. „Цар Освободител” на коледно веселие с участието на Ансамбъла за народни песни и танци – Сливен, с ръководител Магдалена Луканова.

Танцьорите изпълниха мъжки и смесен коледарски танц, типичен за тракийския регион. Певиците от хора пяха празнични песни, в съпровод на оркестър за народна музика. Хореограф на ансамбъла е Диан Плачков, диригент на хора - Маруся Петрова, ръководител на оркестъра и зам.- директор е Иван Стоянов.

„По традиция поднасяме своята благословия за здраве и късмет на всички граждани и гости на града за Новата 2014 година”, посочи Магдалена Луканова.

Тя изрази своето доволство от проведените пред този месец прояви на АНПТ, сред които благотворителен концерт в Дома за хора с умствена изостаналост в селище Качулка и коледен концерт в залата на Драматичния театър с гост-солист народната певица Славка Калчева.

В репертоара си Ансамбъл Сливен има песни, танци и музика от всички етнографски области в страната. Обогатяват и костюмите си с нов, традиционен костюм от Сливенско.

В катедралния храм „Св.Димитър” тази сутрин бе отслужена празнична света литургия.