Регионът има шест депутатски места
Със свое решение Централната избирателна комисия (ЦИК) определи имената на новите народни представители в 21-ви Многомандатен избирателен район (МИР)-Сливен, които ще бъдат в 50-ия парламент.

ЦИК обяви имената на новите 240 депутати

Регионът има шест депутатски места. Двама народни представители ще има от ГЕРБ-СДС, а по един - „Възраждане“, „Продължаваме промяната-Демократична България“, „БСП за България“ и ДПС.

Подредбата е според номера в бюлетините, изтеглен в жребия на ЦИК:

Климент Шопов („Възраждане“) е на 31 години, председател на областната структура на партията в Сливен. По образование и професия е индустриален инженер, завършил е университета „Конкордия“ в Монреал, Канада. Той бе депутат от Сливен в последните два парламента.

Татяна Султанова – Сивева („Продължаваме Промяната – Демократична България“) е на 48 години, експерт по екология и мониторинг на околната среда, работила е в Министерството на околната среда и водите. Тя бе депутат от Сливен в 47-ото, 48-ото, 49-ото Народно събрание.

Десислава Танева (ГЕРБ – СДС) е на 52 години, икономист по образование, областен координатор на ГЕРБ в Сливен. Тя бе министър на земеделието и храните в периода 2014 – 2017 г. и 2019 – 2021 г. , както и депутат последователно от 41-вото до 49-ото Народно събрание.

Мария Белова (ГЕРБ – СДС) е на 44 години, има юридическо образование и по професия е адвокат. Експерт е в управлението и разработването на европейски проекти. Била е депутат от Сливен в 43-тото, 44-тото, 45-ото, 47-ото, 48-ото и 49-ото Народно събрание.

Деян Дечев („БСП за България“) е 48-годишен, член е на Националния съвет на БСП. Той бе народен представител в 42-рия, 48-ия и 49-ия парламент, няколко мандата общински съветник и заместник-председател на Общинския съвет в Сливен. 

Хюсеин Хафъзов (ДПС) е на 47 години, завършил е българска филология и журналистика. Бил е главен секретар и говорител на Главното мюфтийство. Депутат в 42-рото и 43-тото Народно събрание. През януари 2016 г. Хюсеин Хафъзов напуска ДПС и става съучредител на партия ДОСТ. През 2018 г. се завръща в ДПС.

Всеки момент е важен! Последвайте ни в Google News Showcase и Instagram, за да сте в крак с темите на деня
Мира Безус, БТА