Коалиция „Народен съюз иска повторно преброяване на бюлетините
Коалиция „Народен съюз иска повторно преброяване на бюлетините / Яна Зафирова

От Коалиция „Народен съюз" Сливен ще внесат жалба до Административния съд за повторно ръчно броене на бюлетините от местния вот. Това заяви днес областният координатор на коалицията Даниел Петров. Мотивите са големия брой недействителни /празни/ бюлетини и неправилното броене на преференциалния вот.

„Това са най-лошо проведените избори. Много сме ощетени от начина на преброяване на гласовете, тоест, това са бюлетините на малките партии, които са сложени на една страна и обявени за невалидни", коментира още Петров.

Водачът на общинската листа и общинския съветник от Коалиция „Народен съюз" Стефан Пасков попита как е възможно в една секция да има 341 бюлетини за общински съветници празни, 342 за кмет празни и 3 недействителни. „Съмняваме се, че тук е използван тайнописа със симпатичното мастило", добави още Пасков.

Стефан Пасков настоя председателите на секционни избирателни комисии да понесат наказателна отговорност. По думите му най- моралното, най-справедливото и честно за една млада партия като Коалиция „Народен съюз" е да запази своя суверенитет и своята идентичност и да заеме позиция на неутралитет на балотажа. От коалицията призовават членовете и симпатизантите си да гласуват по съвест. Като общински съветници те ще подкрепят всяко предложение, което е в полза на гражданите на Сливен, независимо от коя политическа партия е входирано, категоричен бе Стефан Пасков.