Кметът Стефан Радев ще съдействие на майки на  деца с увреждания
Кметът Стефан Радев ще съдействие на майки на деца с увреждания / община Сливен

Майки на деца с увреждания от Сливен предложиха промени в изпълнението на проект „Подкрепа и разширяване на дейността за почасово предоставяне на услуги за социално включване в общността или в домашна среда на Звено за социални услуги „Домашен помощник" към Домашен Социален патронаж, град Сливен".

Това стана на среща с кмета Стефан Радев, заместник-кмета Пепа Чиликова и експерти от Дирекция "Социални дейности, здравеопазване и спорт" . Родителите настояха да полагат грижи единствено за своите деца, а не за двама потребители, както и да им се заплаща за два часа, вместо за четири. Те изразиха притеснение, че нямат физическата възможност да се грижат за друг потребител, както гласят правилата на проекта.

Кметът Стефан Радев заяви, че е съпричастен с проблема и разбира потребностите на децата с увреждания. Той пое ангажимент да се направи запитване до Управляващия орган на проекта в лицето на Министерството на труда и социалната политика и ако това е възможно, искането им ще бъде удовлетворено.

Десетки други граждани поставиха своите проблеми пред кмета Стефан Радев и неговите заместници по време на приемния им ден и поискаха съдействие за решаването им. Те бяха от личен и обществен характер, свързани с уреждане на въпроси с общинска собственост, с намирането на работа на лица в неравностойно положение и др.

Приемният ден на кмета на общината и неговите заместници се провежда всеки първи четвъртък от месеца. Срещите на граждани стават след предварително записване.