Кметът на Община Стралджа Митко Андонов  в бизнес делегация до Кралство Йордания
Кметът на Община Стралджа Митко Андонов в бизнес делегация до Кралство Йордания / Общински пресцентър Стралджа

По покана на Почетно консулство на Хашемитско Кралство Йордания в София , Българо-Йорданска камара на икономическо сътрудничество и Йорданска индустриална камара от 22 до 27 ноември кметът на Община Стралджа Митко Андонов заедно със съпругата си Мима Андонова и общинския съветник Паруш Парушев ще вземат участие в бизнес-делегация до Кралство Йордания.

Пътуването има за цел размяна на информация за възможностите на местното производство пред йорданските инвеститори, предприемачи, търговци и представители на големи търговски вериги, държавни служители и други ключови фигури. Като се има пред вид, че Кралство Йордания са в период на растеж в строителство, инфраструктура и глобални проекти и търсят контакти за встъпване към нови пазари участниците в бизнес делегацията ще могат да се съсредоточат върху фона и перспективите на българо-йорданската връзка и насочване вниманието към по-нататъшни търговски и  икономически взаимоотношения, съобщават от общинския пресцентър.

 

Програмата предвижда официални срещи в Министерство на индустрията, търговията и снабдяването с министър Хатем Халауани, среща в Министерството на земеделието с гл.секретар Ради Тараунех, среща с генералния директор на Агенцията за природни ресурси д-р Муса Алзуюд, както и контакти с представителите на търговски вериги и Йорданската индустриална камара. В развлекателната част е предвидено посещение на старинния град Петра,  „Българската гора”, разходка из старата част на Аман. При посещението в община Ажлун се очаква връчване на проекто-договор за побратимяване.