Кметът Георги Славов: Заедно ще възродим Ямбол
Кметът Георги Славов: Заедно ще възродим Ямбол / netinfo
Аз съм обнадежден и оптимист за развитието на Ямбол. Най-после ние се откъснахме от дъното, където бяхме дълги години. Това каза кметът на Ямбол Георги Славов на тържествената сесия, по случай празника на града “Св. Дух”. Това, което най-много ме радва е възраждащият се дух на Ямбол. Наистина е вълнуващо да се чувстваш част от една общност. Заедно ние, гражданите на Ямбол, ще възродим нашия град. Затова и мотото на тазгодишните тържества е да “Бъдем заедно”., каза още ямболският градоначалник.

Голямата награда на община Ямбол за 2008 година бе връчена на фондация “Млада България” на днешната тържествена сесия. Наградата получиха Председателят на УС на фондацията Сашо Дончев и изпълнителният й директор Мая Виденова.

Отново, след няколкогодишно прекъсване, бяха връчени и награди за архитектура и за икономика. Признанието в областта на архитектурата бе за изтъкнатия ямболски архитект Георги Ханджиев. За съществен принос в развитието на икономиката на Ямбол бяха отличени пет фирми- “Карил и Таня”, “Екопласт” 2002, “Вилтон 2”, “Язаки” и ХЕС.

Поздравления към ямболци отправиха депутатите Атанас Мерджанов и Минчо Спасов, Иван Гранитски - директор на изд. "Захарий Стоянов", литературен критик, поет и писател, от Мелих Юрдсевен, съветник от Общински съвет Одрин. Гости на празничната сесия бяха и депутатите Петър Кънев, Иван Георгиев, Стоян Проданов, областният управител Николай Пенев, кметове на общините от ямболска област, общински съветници гости от Одрин.

По рано през деня в църквата „Св. Троица”сливенският митрополит Йоаникий в съслужение с ямболски и сливенски свещеници отслужи тържествена Света литургия.

През целия ден ще има много културни и спортни прояви. Празничният ден ще завърши с концерт-спектакъл „Ямбол и приятели”, който ще започне в 20 ч. на площадното пространство между сградата на общината и Централна поща. Празничните илюминации са от 22 часа.