Кирчо Димитров: Трудна, но успешна година за Синята коалиция в Сливен
Кирчо Димитров: Трудна, но успешна година за Синята коалиция в Сливен / Дарик Сливен, архив

Благодарение на позитивната кампания, която води Синята коалиция в Сливен се постигнаха добри резултати на местните избори тази година. Това заяви сливенският депутат Кирчо Димитров на Коледния благотворителен коктейл, организиран от местната синя партия. Въпреки  тежка ситуация, и при манипулирани избори, коалицията успя да спечели три места в Общински съвет - Сливен, коментира Димитров и добави, че „се надява, общинските съветници ще продължат тази политическа линия, която и сините депутати водят в парламента. А тя е обърнати към хората, отворени за проблемите на хората.

Кирчо Димитров коментира, че „пенсионната реформа не може да се прави в „13 без 5"  и да се вкарва криминално между първо и второ четене". Според него една такава реформа се прави за дълъг период от време и трябва да подлежи на широко обсъждане. Синята коалиция ще гласува „за" ветото, не защото президентът Първанов е върнал за разглеждане закона за пенсионната реформа, а защото народните представители от коалицията са последователни.

На въпрос дали протестите през новата година ще зачестят и ще се включат ли и други браншови организации, Димитров отговори, че правителството трябва да изпълнява, това което е поело като ангажимент, в противен случай стачките ще продължат.