Кирчо Димитров: По-високи майчински, парите да се вземат от средствата за подслушване
Кирчо Димитров: По-високи майчински, парите да се вземат от средствата за подслушване / netinfo
Кирчо Димитров: По-високи майчински, парите да се вземат от средствата за подслушване
58867
Кирчо Димитров: По-високи майчински, парите да се вземат от средствата за подслушване
  • Кирчо Димитров: По-високи майчински, парите да се вземат от средствата за подслушване

Парите за майчинство да станат от 240 на 310 лева, като средствата за това се осигурят от тези, отделяни от МВР за послушване. Такова предложение за Закона за бюджета е внесъл депутатът от Синята коалиция Кирчо Димитров. „За да стане това факт, ще са необходими 30 милиона лева. След като населението ни се стопи на 7 милиона за 20 години е редно да помислим за подмладяване на нацията, иначе демографският проблем все повече ще се изостря" - мотивира се Димитров.

Той предлага също субсидиите, отпускани за всяко читалищата да бъдат завишени с 3200 лева допълнително. „Голяма част от читалищата имат нужда от ремонт, от купуване на нова литература.

Разпределението на сумата ще стане въз основа на одобрената субсидия в Закона за бюджета за 2012 г., като се приложи единен процент на увеличение на всяка община" - обясни Димитров. Той предлага завишението на парите за читалищата с 3 200 000 лева да стане за сметка на увеличението на постъпилите в бюджета средства от хазартна дейност след увеличаване на данъчната ставка на 15%.

Кирчо Димитров е внесъл още предложение за финансиране на довършителните работи на пречиствателната станция за питейни води в Сливен, както и да бъдат завишени с 30% парите на общините за поддръжка на пътната мрежа.

Предложенията ще се гледат тази седмица по комисии и навярно следващата седмица ще бъде второто четене на Закона за бюджета.