Кирчо Димитров: Общинският съвет не трябва да се разпуска
Кирчо Димитров: Общинският съвет не трябва да се разпуска / Дарик Сливен, архив

Общинските съветници не трябва да защитават корпоративните интереси на отделни личности, а да се обединят в интерес на обществеността на Сливен, затова са избрани, заяви депутатът от Синята коалиция Кирчо Димитров. Според него трябва да се работи за привличане на инвестиции, разкриване на нови работни места, да се подобри благосъстоянието на хората, също и инфраструктурата, за да може очакването за ускорено развитие, да се случи.

„Ако се защитават корпоративни интереси, това неминуемо ще доведе до слаба работа на Общинския съвет, забавяне на важни проекти и най-вероятно до неизпълнението им” – предупреди депутатът, който бе категоричен, че не бива да се стига до разпускането на местния парламент.

Кирчо Димитров допълни, че след разпространението на скандалния запис с предизборни уговорки е очаквал да има подадени оставки, тъй като „участници в този запис са общински съветници в този Общински съвет”.

Той съобщи, че очаква тази седмица в Народното събрание да се гласува създаване на временна анкетна комисия, която да изясни фактите и обстоятелствата относно изнесения в медиите запис.