Кастрираха близо 160 котки и 50 кучета в област Сливен
Кастрираха близо 160 котки и 50 кучета в област Сливен / netinfo

46 домашни кучета, както и 159 котки, от които около 55 бездомни бяха кастрирани за три дни в област Сливен от Международен екип от ветеринари на Анимъл Спей Нютър Интернешънъл (ASNI) .

Това е четвъртата успешна поред безплатна кампания за кастрация на кучета и котки в областа. Тя се проведе в периода 28 - 30 октомври и някой от животните бяха доведени от доброволци, а други от техните стопани.

Двама подходящо квалифицирани и опитни румънски ветеринарни лекари извършиха деликатните хирургически операции в бърза последователност, подпомогнати от двама ветеринарни техници и един доброволец от Норвегия, притежаващ необходимите умения.

Представителите на ASNI извършват лапароскопски операции, които оставят едва доловими белези, за разлика от повечето традиционни методи. По целия свят те работят за намаляване на популацията на бездомни и нежелани кучета и котки, използвайки най-модерните и хуманни методи.

Общият брой на животните, преминали процедурата по кастрация в региона на град Сливен от ASNI, заедно с тези 205 котки и кучета, кастрирани миналия месец, възлиза на повече от 600.