Касови бележки за близо 30 000 лева регистрираха сливналии
Касови бележки за близо 30 000 лева регистрираха сливналии / Дарик, Сливен, Архив

Лотарията на НАП и Министерството на финансите стана хит в интернет и социалните мрежи.

398 сливналии вече участват в лотарията с регистрираните от тях 2172 касови бележки, като общата им стойност е близо 30 000 лева, уточниха от офиса на Националната агенция за приходите в Сливен.

Голямата награда - лек автомобил, с всички екстри, ще бъде изтеглена по Коледа догодина, а дотогава всяка седмица, след 20 декември, данъчните ще дават смартфон, а всеки месец - 40 инчов смарт 3Д телевизор.

Да участва в лотарията може всеки, навършил 14 години, който има профил в сайта kasovbon.bg и е регистрирал валидни касови бележки, издадени след 16 ноември включително. Няма ограничения за вида на покупката, нито изискване за минимална и максимална стойност, допълват от НАП.

Данъчните обаче предупреждават, че задължително условие за получаване на награда, е участникът да пази хартиено или сканирано копие от фискалния бон.

До седмица ще е достъпно и мобилно приложение за устройства с операционна система IOS, както и възможност за хората без достъп до интернет, да регистрират бележки денонощно на телефона на НАП 0700 18 700.