Кандидат-президентите да финансират сами кампаниите си
Кандидат-президентите да финансират сами кампаниите си / netinfo

Кандидатите за президенти сами да осигурят пари за предизборните си кампании, призова днес кметът на Сливен Йордан Лечков. Нека да видим дали те ще извадят от личните си пари, както направих аз на изборите за кмет, допълни Лечков. Той заяви, че за него правилно било независимите кандидат-президенти да финансират кампаниите си. Нека видим какви са личните им сметки и откъде ще дойдат парите, поиска сливенският кмет.

Според Лечков президентът и сега имал достатъчно правомощия. Той призова кандидатите да обяснят, с какво ще допринесат за развитието на президентската институция.

Кметът на Сливен заяви още, че е поискал да бъде върнат офиса на Българска партия „Бъдеще”. Той възнамерявал да напише писмо и до БСП по същия въпрос. Лечков допълни, че от началото на мандата си не е давал офиси на партии.

Още от началото имам позиция за ГЕРБ. Става дума за сдружение от граждани и това е по-различното, заяви днес пред журналисти кметът на Сливен Йордан Лечков. Според него в ГЕРБ членуват утвърдени хора от различни професии и бизнеса. Кметът лично предложил членовете на новоизбраното ръководство на местната структура и те били приети.