Кампанията „SOS - Спаси Образованието Сега идва в Ямбол
Кампанията „SOS - Спаси Образованието Сега идва в Ямбол / netinfo

Кампанията „SOS - Спаси Образованието Сега", под егидата на Министерството на образованието и науката, идва в Ямбол днес. Тя ще се проведе пред сградата на Безистена в Ямбол  от 10 до 17 часа. Пред Безистена ще бъде монтирана шатра на кампанията. Медийни партньори са Дарик радио, Нова телевизия и вестник „Стандарт".

От края на декември миналата  година в социалната мрежа Facebook е открита и група „SOS - Спаси Образованието Сега", като до момента хората, присъединили се към нея, са близо 10 000. Идеята на кампанията е студенти, ученици, млади хора и граждани да дават предложения за реформата във висшето образование. Основна причина за старта на инициативата е недоволството на младите хора в България от висшето образование. Сред посланията на кампанията са „Искаме да учим в България!", „Искаме да няма корупция!" и „Искаме реални знания, а не просто диплома!". Кампанията „SOS - Спаси Образованието Сега" популяризира и разяснява на студенти, кандидат-студенти и граждани реформата във висшето образование. Това  става чрез пътуващи SOS шатри.

Ядрото на кампанията е от 30 души, които се разделят на четири мобилни екипа. В областните градове се разполагат шатрите на централно място. Предоставят се рекламни материали, излъчват се клипове, а лицата на кампанията лично разясняват реформата във висшето образование на всеки желаещ да научи повече. Заедно с това в шатрите ще има и видео ниша с камера, където всеки ще може да запише своето предложение, мнение или послание в сферата на висшето образование