Кампания срещу туберкулозата в Сливен
Кампания срещу туберкулозата в Сливен / Дарик Сливен, архив

Коледна кампания за борба с туберкулозата в сливенските квартали „Комлука" и „Надежда" под мотото „Има ли я някъде - туберкулозата е навсякъде!" се провежда днес, 30 декември. Между 10.00 и11.00 ч. в Здравно-социалния център в кв ."Надежда" ще бъде показан филм, последван от дискусия относно рисковете, ранната диагноза и лечението на туберкулозата. Очаква се да присъстват около 20 жени. Филмът и презентацията ще бъдат показани и от 11.00 до 11.45 ч. в читалището на ул."Бършен" в кв."Надежда" Сливен.  

В 12.00 ч.  в училище „Хаджи Мина Пашов" ще се състои футболен мач между младежките отбори на кв."Надежда" и кв."Комлука" под  мотото „Има ли я някъде -туберкулозата е навсякъде!". Осигурени са награди за отборите и торта с надпис „Туберкулозата е лечима!".  

Основната цел на кампанията е да повиши знанията и съдействието на жителите от кв."Надежда" /най-бедна част - ул."Кара Кольо" и ул. „Бършен"/ при ранното откриване, диагностициране, интензивно и продължително лечение на туберкулозата, съобщават организаторите - фондация „Здравето на ромите".