Какво да направи един кмет, който не е изпълнил бюджета?
Какво да направи един кмет, който не е изпълнил бюджета? / netinfo

„Не зная какво би направил един кмет в европейските демократично устроени общества, ако изпълни бюджета, който е финансов план на 45 %. Господин Лечков добре познава европейската демокрация, включително и турската сигурно знае какво прави един такъв кмет и нека го направи”, коментира след публичното обсъждане на бюджета на община Сливен доцент Иван Андреев – бивш председател на Общинския съвет и настоящ общински съветник.

„Ситуацията от февруари 2008 до февруари 2009 много прилича на старт и финал на поредна кампания на националния отбор по футбол за европейско и световно първенство. Когато се тегли жребия почват коментарите в духа на ние ще им покажем, а на финала са оклюмани на 3 – 4 място и няма световно, няма европейско”, заяви още Андреев.

По думите му това, че на обсъждането присъстваха предимно дами – второстепенни разпоредители с бюджетни средства като директори на училища и детски градини все пак е гаранция, че бюджетът ще се изпълнява целесъобразно, законосъобразно, с висока ефективност и икономично.

По време на обсъждането не бе направено нито едно изказване или предложение от опозицията.