Качика - болен и под домашен арест
Качика - болен и под домашен арест / netinfo

Сливенският окръжен съд наложи на Васил Качиков-Качика мярка за неотклонение домашен арест поради влошено здравословно състояние, тъй като прокуратурата се е съгласила с молбата на защитата за мярката, съобщи говорителят на Окръжен съд Мартин Данчев.

Качика бе задържан при полицейска спец-акция на 23 септември в центъра на Сливен, заедно с 21 годишен криминално проявен мъж, също от Сливен. Двамата са изнудвали гражданин, отправили са  закани и заплахи спрямо него и членове  на неговото семейството по повод незаконно отдадени парични суми и спор за размера на главницата и лихвата.

Името на Васил Качиков му се среща по страниците на  висящото  дело в  Националната следствена служба - София за убийството на Константин Димитров - Косьо Самоковеца.

Качика е регистриран многократно за  престъпления от общ характер. Срещу него е водено следствено дело през 2000 г. за убийство, но е доказана престъпна дейност - трафик на хора с цел проституция. Успява да се укрие и след  пет години, през 2005 г., е задържан във френския град Ница с фалшиви документи за самоличност.

След екстрадирането му  в България  излежава  7-годишна присъда, постановена от Сливенски окръжен съд, но ефективно остава в затвора 4 г.,тъй като е освободен предсрочно за добро поведение.