Йордан Лечков направи  първа копка по изграждането на канализационната мрежа в  „Речица”.
Йордан Лечков направи първа копка по изграждането на канализационната мрежа в „Речица”. / netinfo

Кметът на Сливен Йордан Лечков, който е в служебен отпуск заради заявката си за втори мандат, направи днес първа копка по изграждането на канализационната мрежа в сливенското предградие „Речица”. Лечков поясни, че има заделени 7 млн. лева за финансирането на първия етап от проекта. Тези средства, според него, обаче са недостатъчни за всичко, което трябва да се направи в кв. „Речица”. 

Общо 22 милиона лева са необходими, за да се довърши канализацията, както и да се изгради пречиствателната станция в предградието. Тези средства, според Лечков, могат да бъдат получени от европейските фондове, съобщиха от предизборния щаб.

Той бе категоричен, че администрацията е готова не само да кандидатства с проект, но и да съфинансира начинанието със собствени средства. „Готови сме за предизвикателството да финансираме подобни проекти. Не само за Сливен и предградията, но и за селата. Там също има нужда от такава инфраструктура”, заяви Лечков.

В кв. „Речица” се работи по изграждане на колекторите - един битов и два дъждовни. Отпадните води ще се отвеждат до канализационната помпена станция, предмет на следващ етап на проекта.

На първата копка присъстваха също кандидат-кметове и кандидати за общински съветници, зам.-кметът по архитектурата и строителството Зорница Александрова и областният управител Христина Чолакова.