Извършители на въоржен грабеж задържаха в Елхово
Извършители на въоржен грабеж задържаха в Елхово / Dariknews, Архив

Задържани са извършителите на въоржен грабеж на бензиностанция в Елхово, съобщават от ОДВМР - Ямбол. На 24 януари около 23.30 часа в находяща се в индустриалния район бензиностанция извършен въоръжен грабеж. Тогава в обекта влизат двама мъже, с черни дрехи и маски на главите. Единият възпроизвел два изстрел във въздуха с газов пистолет, заплашили служителя в бензиностанцията и отнели оборотни пари, след което се оттеглили в неизвестна посока.

След получаване на сигнала са планирани и проведени множество оператино-издирвателни мероприятия, в резултат на които полицаи от Елхово и криминалистите от Ямбол попадат на следите на нападателите. Установено е, че въоръжения грабеж е извършен от  престъпна група, състояща се от трима мъже, жители на Бургаска област. Задържани  криминално проявените и осъждани - 23 и 27 - годишни мъже от Бургас и мъж на 24 години от село Дебелт. Двама от тях съвместно с друго криминално проявено лице са извършили 14  въоръжени грабежа на магазини и на бензиностанции в Бургас, Сливен и Поморие през есента на 2010 година .

В хода на настоящето разследването са проведени множество процесуално- следствени действия. Иззети са веществени доказателства, проведени са разпити и др. Като обвиняеми  за извършеното престъпление са привлечени  двамата мъже от Бургас. Те остават в ареста с прокурорска мярка от 72 часа. Предстои да бъде взета постоянна марка "Задържане под стража".

Работата по пълното документиране на престъпната дейност на лицата продължава под прякото наблюдение на Районна прокуратура - Елхово.