Извънредна сесия на ОбС – Сливен
Извънредна сесия на ОбС – Сливен / Дарик Сливен, архив

Извънредно заседание на Общински съвет – Сливен е свикано за днес, 17 юли. То ще е само с една точка – изменение на решение на местния парламент от 29 септември 2013 година. С решението си Общинският съвет е приел предприемане на процедура за безвъзмездно прехвърляне собствеността върху недвижими имоти – държавна собственост. С писмо от 16 юли областният управител на Сливенска област уведомява, че в приетото решение има допуснати грешки в квадратурата на един от

имотите - не са описани едноетажните части на сградата, които имат отделни идентификатори.

„Предложихме да се свика извънредно заседание, защото бързаме да започнем ремонта на имота на Минералните бани през лятото” – обясни пред Дарик вносителят кметът Кольо Милев.

Според областния управител Корнелий Желязков, добре е решението да се вземе по-скоро, защото представянето пред МС на предложението за прехвърляне на собствеността от държавата към общината е в напреднала фаза, всяко от министерствата трябва да даде свое становище и процедурата да бъде завършена. „Става въпрос за чисто техническо разминаване в данните за имота, което трябва да се изчисти” – коментира още Желязков.

 

Дали Общински съвет ще има кворум и дали ще бъдат внесени още извънредни точки за обсъждане на това заседание ще стане ясно в 16.00 часа, за когато е свикана сесията.