Извозват децата от авариралия автобус
Извозват децата от авариралия автобус / netinfo

Започна извозването на децата от автобуса, който закъса в местността „Чуката” по пътя за Карандила, съобщи за Дарик Снежана Кънева, началник на кризисната дирекция на Община Сливен. Автобусът не е успял да продължи пътя си заради снежните преспи. Изпратени са трактор и моторизирана бойна машина, които да го измъкнат от снега.

Децата са от Бургас и отивали на екскурзия. Те ще бъдат извозени на три курса с микробус и ще бъдат настанени в сливенски хотел. Снежана Кънева уточни, че децата са 34 и пътуват с четирима възрастни. Автобусът е оборудван с всичко необходимо, включително и вериги, но преспите са над метър и придвижването е невъзможно, съобщиха от общината.

Кметът Йордан Лечков, който бе на мястото на инцидента, заяви пред Дарик, че някои от децата вече са извозени. Едно от тях е със счупена ръка и ще бъде заведено в болница.

В почивните станции в региона има туристи, които не могат да се приберат, но те не са застрашени, защото имат осигурена храна и всичко необходимо. Пътят от Карандила към Сливен е непроходим, тъй като снегопочистващата машина се е повредила край местността ”Чуката”. 15 селища в Сливенско са без ток, но обстановката се нормализира, уточни Снежана Кънева.