Изнесено заседание на ОбС Стралджа
Изнесено заседание на ОбС Стралджа / Дарик Сливен, архив

Заседание на Общински съвет - Стралджа се проведе в първия ден на август.  По предложение на кмета на общината Митко Андонов сесията се проведе в Информационния център „Инджови извори” на Бакаджика.

 

Съгласно дневния ред първия въпрос, който разгледа ОбС е за създаване на Общинско социално предприятие за озеленяване и благоустройство. По втора точка кметът на общината Митко Андонов представи отчет по бюджета за 6-месечието на 2013г. и предложение за неговата актуализация. На вниманието на съветниците за втори път бе докладна записка относно промяна предназначението на земеделски земи, необходими за реализирането на проект „Енергоефективно използване на геотермална вода в съществуващи отоплителни системи на сгради от образователната инфраструктура и мотиви към нея за повторно разглеждане от ОбС.

Заседанието на съветниците продължи с докладна записка за провеждане конкурс за възлагане на обществен превоз на пътници по автобусна линия Стралджа-Сливен и обратно. Съветниците разгледаха и кандидатстването на общината за безвъзмездна  финансова помощ по мярка 321 „Основни услуги за населението и икономиката в селските райони” от ПРСР с проект „Реконструкция на водопроводна мрежа на с.Воденичане и рехабилитация на общински път ІV – 79323 от с.Иречеково до разклон с.Воденичане, община Стралджа”.