Изнесени приемни на Националната служба за съвети в земеделието
Изнесени приемни на Националната служба за съвети в земеделието / Dariknews, Архив

Девет изнесени приемни ще проведе в общините Сливен, Котел и Твърдица Националната служба за съвети в земеделието (НССЗ), съобщиха от Дирекция „Земеделие“.

Всеки четвъртък на месец октомври службата ще има изнесени приемни в три от общините в областта. През месец ноември ще бъдат проведени още шест приемни.

На 8 октомври са организирани срещи с производители от село Ябланово и от Котел. Там срещата ще се проведе в Общинската служба по земеделие. Изнесените приемни продължават и през втората половина на октомври. На 15 октомври Националната служба за съвети в земеделието ще е в Кермен и Желю войвода, на 22–ри в Твърдица и Шивачево, а на 29–ти в сливенското село Бяла.

По време на изнесените приемни земеделските производители могат да получат на място актуална информация и съвети в областта на земеделието и развитието на селските райони включително и за възможностите за финансиране по Програмата за развитие на селските райони 2014-2020 г., схемите за директни плащания и националните схеми за подпомагане.
Целта на приемните е да се разшири и улесни достъпа на земеделските производители до консултантските услуги на службата.

Информация за провеждането на изнесени приемни, както другите консултантски и информационни дейности на НССЗ може да намерите на интернет страницата на службата в рубрика „Обучения и информационни дейности“.