Изнесена приемна на КЗД в кв. „Надежда“
Изнесена приемна на КЗД в кв. „Надежда“ / netinfo

Комисията за защита от дискриминация /КЗД/ в Сливен е с изнесена приемна днес в кв. „Надежда“. Проявата е организирана съвместно с Фондация „Здравето на ромите“.

По време на приемната всеки желаещ от квартала ще може да получи независима консултация и методическа помощ по поставен от него конкретен проблем, съобщи  регионалния представител на Комисията Мариана Жекова.

Поводът е 10 декември – Международния ден за правата на човека.

По-късно през деня регионалният представител на КЗД ще вземе участие и в тренинг на ученици от ГПЗЕ „ Захари Стоянов“ по правата на човека. По време на тренинга ще бъде изнесена презентация за правата на човека и механизмите на КЗД за тяхната защита.

Проявите, посветени на Международния ден за правата на човека, продължават и в петък в ХІ СОУ „Константин Константинов“. По време на заседание на училищния ученически съвет, в което ще вземат участие представители на 35 паралелки от ІІ до ХІІ клас,Мариана Жекова ще изнесе мултимедийна презентация на тема „Младежта в действие срещу дискриминацията“ и ще дискутира с младите хора относно възможностите за защита на техните права.