Изложба „От Коледа до Васильовден”
Изложба „От Коледа до Васильовден” / Община Ямбол

Изложба по приложно и изобразително изкуство с творби от областния конкурс „От Коледа до Васильовден” е експонирана във фоайето на четвъртия етаж в община Ямбол. Експозицията включва ръчно изработени сурвакници, рисунки и обредни маски.

Събитието е част от инициативите, посветени на коледните и новогодишните празници, които организира Общински детски комплекс- Ямбол.

Награждаването на победителите от конкурса ще бъде на 15 декември в 15.30 часа в община Ямбол. В конкурса са участвали над 500 ученици от Ямбол и региона, разпределени в две възрастови групи - 7-11 години и 12-16 години. Част от творбите – сурвакници и празнични играчки и аксесоари ще участват на благотворителния щанд на ОДК – Ямбол в рамките на традиционния базар по ул. „Г. Раковски”. Щандът ще работи на 19, 22 и 25 декември. Средствата от купените ръчно изработени изделия ще бъдат внесени във фонда на Коледната благотворителна кампания на община Ямбол „Подай ръка, спаси живот”. Вече седма поредна година с инициативата се набират средства за лечение на тежко болни ямболски деца и младежи, които се нуждаят от спешно оперативно или медикаментозно лечение.