Изграждат настилките от Розова градина до площад „Добри Желязков“
Изграждат настилките от Розова градина до площад „Добри Желязков“ / Дарик Сливен, Архив

Реконструкцията на пешеходната зона на Сливен по проект „Зелени, достъпни и активни пешеходни зони" в най-трудния участък - от пътен възел „Розова градина” до площад „Добри Желязков” продължава и започва изграждането на настилките, съобщи Иван Манчев, зам.-кмет по устройство на територията.

Изграждат се последните връзки и проби на водопровода. „В този участък  се затруднява достъпа до търговските обекти, но не сме спирали да работим. Строи се бързо, работи се и в събота и неделя, за да не се затруднява работата на офисите и магазините и вече се влиза в графика на проекта“, посочи Манчев.

При участъка от НТС до бившето кино „Българка” не се предвижда полагане на нова настилка, а само подмяна със същия тип павета. Ускорява се работата от кино „Българка” до Стария бряст. До края на седмица ще се оформят зелените площи, през следващата седмица ще продължи и подмяната на настилките по Ларгото. Довършителните работи на площада пред общината продължават. Необходимо е времето да е топло /над 10 градуса/, за да се положи и последният пласт асфалт на улицата, западно от общинската администрация и съдебната палата.

„Ако времето е благоприятно другата седмица ще завърши и асфалтирането на паркинга зад Стария бряст и Военния клуб“, уточни още зам.кметът.