Изготвят устройствен план на Карандила?
Изготвят устройствен план на Карандила? / netinfo

Преценка на възможностите за изготвяне на подробен устройствен план на урбанизираните територии на местностите Карандила, Даулите и Абланово са направили областният управител Христина Чолакова и представители на Община Сливен, заедно с министъра на регионалното развитие и благоустройството Асен Гагаузов.

В най-близък план областна администрация трябва да направи справка дали границите на урбанизираните територии в сливенския балкан не съвпадат с територии от Природен парк „Сините камъни” и дали е възможно те да бъдат извадени от там, съобщи заместник-областният управител Радостин Койчев. Това все още е възможно, тъй като планът за управление на парка все още не е действащ и очаква санкцията на министерството на околната среда и водите и министерски съвет.

Намеренията на областна управа са чрез изготвянето на подробен устройствен план на местностите Карандила, Абланово и Даулите да се даде възможност на инвеститори да направят привлекателен за туристи сливенския Балкан. В най-близко време трябва да бъде изготвена специализирана кадастрална карта, допълни Радостин Койчев.