Избраха най-китната градина в Ботево
Избраха най-китната градина в Ботево / netinfo

Конкурс за „Най-китна градина” се проведе в село Ботево, община „Тунджа” през месец септември и октомври. Идеята беше вдъхновена от обявеният конкурс в общината за „Най-чисто населено място” по повод Деня на българската община – 12 октомври и 6 октомври - годишнината от създаването на община „Тунджа”.

Избраха най-китната градина в Ботево
netinfo

Ботевци откликнаха на предложението на секретаря на народно читалище „Хр. Ботев-1928” Мима Контаки да се реализира конкурсът. Във фоайето на читалището беше уредена изложба с по три снимки от всяка градина, чиито стопани бяха заявили желанието си за участие в местния конкурс.

Избраха най-китната градина в Ботево
netinfo

Всеки, посетил изложбата, допринесе да се избере победител чрез гласуване. Най-китната градина, според посетителите, бе на Добринка Петрова. Тя събра 43 гласа. На второ място се класира Руска Ангелова - 29 гласа, а на трето – градината на Живка Танева - 27 гласа. Участниците в конкурса бяха наградени на специално тържество в читалището. Победителят получи едногодишен абонамент за списание „Къща и градина”, градински аксесоари, цвете и грамота. Класираните на второ и трето място получиха градински аксесоари, цветя и грамоти. Всички участници получиха грамоти.

Избраха най-китната градина в Ботево
netinfo