РУО
РУО / Дарик Сливен
За шеста поредна година в навечерието на Деня на будителите, Регионално управление по образование-Сливен връчи награди за постигнати високи постижения или цялостна високопрофесионална дейност в областта на просветата. Наградата е индивидуална или колективна и се присъжда на директори, учители и педагогически екипи от детските и учебни заведения на територията на Област Сливен. Присъжда се по образователни степени.
 
Тазгодишните носители на наградата са в категория „Директор на годината" - в системата на предучилищното възпитание Янка Костова от детска градина  „Шастливо детство”, Твърдица, а в системата на средното образование награда не се присъди. В категория „Екип, колектив на годината" - в системата на предучилищното възпитание – детска градина „Бодра смяна” - Нова Загора, в системата на средното образование - ППМГ „Добри Чинтулов"-Сливен.

РУО Сливен
Дарик Сливен

Призът „Учител на годината" в направление предучилищно възпитание бе връчен на  Райна Гроздева от детска градина „Елица”, в начален етап на образование на Светла Илчева от СУ  К. Константинов" - гр. Сливен, която е номинирана от Инициативен комитет на родителите.   В прогимназиален етап на образование на Венета Кирова от Центъра за подкрепа за личностно развитие - Сливен, в гимназиален етап на образование – Даниела Маркова от профилирана хуманитарна гимназия „Дамян Дамянов” - гр. Сливен. „Учител на годината” в специализирано образование – Янка Гунчева - ПУ „Д-р Власаки Шуманов" - Сливен, а в професионалното образование наградата получи Радостина Иванова от професионалната гимназия по икономика „Д-р Димитър Табаков”. Носителят на наградата „Педагогически съветник” е Цветомира Христова от ПГПЗЕ „Захари Стоянов”.
 
В направление „Млад учител - успешен старт в професията" бе удостоена Станимира Маринова от ОУ „Димитър Петров”. Носителите на наградата  „Активни педагози - преди и сега"  са двама. Тя беше присъдена на Ваня Василева от Средно училище в Нова Загора и Маргарита Урумова от ОУ „Елисавета Багряна” Сливен. „Спомоществовател на образованието” се присъжда на Радост Енчева от ППМГ ”Добри Чинтулов” Сливен.
 
Носител на Специалната награда - плакет „Софроний Врачански" и грамота е Иван Цветанов от НУ „Любен Каравелов” Нова Загора . Призът се връчва за цялостен принос и дългогодишна дейност в областта на образованието. Иван Цветанов е ръководил училището 18 години и пръв в общината траси пътя на екологичното възпитание от подрастващите. За изключителен принос в тази сфера началното училище е удостоено с международната награда на Европейската фондация за екологично възпитание Зелен флаг и получава сертификат за екоучилище. 
 
Наградите връчиха Пепа Чиликова, зам.кмет на община Сливен и д-р Бисерка Михалева - началник на РУО-Сливен.