Ивайло Калфин – „По стъпките на водния цикъл” в Сливен
Ивайло Калфин – „По стъпките на водния цикъл” в Сливен / Sofia Photo Agency, архив

На 8 октомври 2011 г. кандидатът за президент на БСП Ивайло Калфин ще посети община Сливен.

В 16.30 ч. Ивайло Калфин заедно с млади хора, кандидата на БСП за кмет на Сливен генерал Кольо Милев и лидера на общинската организация на БСП Мартин Славов ще участва в обиколка из централната част на града. Маршрутът им започва от Окръжна болница, минава през ул. „Хаджи Димитър", ул. „Цар Освободител" пред Общината, Кооперативния пазар, бул. „Цар Симеон", покрай магазин „Тернопол" и Централна поща и свършва на площад „Хаджи Димитър" и гимназия „Добри Чинтулов". Обиколката носи името „По стъпките на водния цикъл" и по него Ивайло Калфин ще разгледа една от най-печалните забележителности на съвременен Сливен - дупките. Той ще получи и специален албум с фотографии.

След обиколката, от 17.00 ч. в градината на х-л „Национал" ще се проведе разговор „На ти с Ивайло", в който млади хора ще обсъдят с Калфин ангажиментите му към решававането на основните проблеми на младите - образование и реализация, както и темата за спрените евросредства.

В 17.30 ч. Ивайло Калфин ще даде брифинг за медиите във фоайето на х-л „Национал".

В 18.00 ч. в зала „Зора" е началото на срещата на кандидата за президент на БСП Ивайло Калфин с граждани на Сливен. Акцент в срещата ще е „Денят на възрастните хора". Той се отбелязва традиционно по цял свят в началото на октомври по инициатива на ООН и целта му е да се повиши вниманието към проблемите на възрастните хора и да се отдаде почит към техния принос за обществото.

По време на посещението си в Сливенска област кандидатът за президент на БСП ще бъде придружаван от Председателя на областния съвет на БСП - Сливен - депутатът Асен Гагаузов

На 9 октомври Ивайло Калфин ще посети Твърдица и Котел, където ще има срещи с жители на двете общини.