IT-специалисти получиха благодарствени писма и икони за Деня на доброволеца
IT-специалисти получиха благодарствени писма и икони за Деня на доброволеца / Стоян Марков

Изпълнителния директор на Обществен дарителски фонд Сливен инж. Стоян Марков връчи благодарствени писма до SAP LABS България и доброволците,  участвали в националната кампания по възстановяването на параклиса „Свети Мина” в град Сливен. Всеки един от доброволците също получи специално изработена малка икона на Свети великомъченик Мина, който е закрилник на бедните, на инвалидите, на вдовиците и радетел за семейно благополучие.

Параклисът „Свети Мина” е един от 12–те обекта включен по желание на млади хора от град Сливен в Националната кампания „Място в сърцето”,  организирана от Фондация „Работилница за граждански инициативи”, която се реализира на територията на 12 града в България и касае възстановяване на 12 различни обекта.

Доброволците от българския филиал на световния софтуерен лидер се включиха в почистването на двора и подготовка на алеите около параклиса за настилане с павета и щампован бетон, реставриране на червените тухли по фасадата на параклиса, преместване на розови храсти и млади дръвчета от места където ще минава основната алея в двора на параклиса.