Инвестиции в бъдещето на децата, инвестиции в община „Тунджа”
Инвестиции в бъдещето на децата, инвестиции в община „Тунджа” / Община Тунджа

„Инвестиции в бъдещето на децата, инвестиции в община „Тунджа”, така кметът Георги Георгиев определи значимостта на утвърдилите се вече като традиция сесии за връчване на стипендии и еднократно финансово стимулиране на ученици и студенти.

В приветственото си слово той подчерта, че община „Тунджа” за пореден път подкрепя своите достойни и стойностни ученици и студенти благодарение на младежката инициативност и съпричастността на щедри хора. „Нека всеки един от вас продължи да развива и да надгражда качествата си. Бъдете последователни и упорити, защото животът продължава и най-доброто, което човек може да направи, е да избере вярната посока.”, пожела кметът Георгиев на участниците в тържествената церемония.

60 представители на младото поколение на „Тунджа” с високи постижения в образованието, спорта и изкуствата, заедно със своите родители и учители, изпълниха на 19 септември 2013 година залата на общината по повод третата за 2013 година сесия. Те бяха утвърдени за финансово подпомагане от експертно-консултативна комисия съгласно, Правилата за условията и реда за отпускане на стипендии и финансово стимулиране на ученици и студенти от община „Тунджа”.

Имената на отличените обяви заместник-кметът Станчо Ставрев.
Трима от тях – ученици в гимназиален етап на обучение, получиха шестмесечни стипендии на стойност 300 лв. Еднократно финансово стимулиране от по 200 лева получиха пет ученици. Финансови стимули по 150 лева бяха връчени на двама ученика, а по 100 лева – на четирима. На 46 млади хора от „Тунджа” бяха предоставени по 50 лева.

До момента на трите проведени сесии през 2013 г. със стипендии и еднократно финансово стимулиране са удостоени 192 лица, като общата сума на разпределените средства е 17 400 лв.