Интерес към  бившите помещения на РУСО
Интерес към бившите помещения на РУСО / netinfo

Има интерес към сградите, които освобождава РУСО-Сливен, съобщи областният управител Христина Чолакова. Единият имот се намира до пето училище, срещу общината, а другият е до кино „Агликина поляна". До „Агликина поляна" ще бъдат настанени териториалните подразделения на фонд „Земеделие" и Изпълнителната агенция по рибарство и аквакултури.

Към помещенията интерес проявява и Главна дирекция към Министерството на труда и социалната политика "Международни програми и проекти", която представлява Оперативна програма "Развитие на човешките ресурси". Областният управител на Сливен е дал положително становище за настаняването на държавните структури в сградата.

Изпратено е писмо, с което се уведомява РУСО-Сливен да бъдат предприети мерки за освобождаване на помещенията. В момента Областна администрация е възложила кадастрално заснемане на сградния фонд.

Към сградата до пето училище, позната като „пенсионното", проявява интерес Министерството на земеделието. От там искат в помещенията да бъдат настанени Областна дирекция по земеделие и Общинската служба по земеделие.

„По отношение на тази сграда ще се търси решение за приемане на чуждата отпадналост за да бъде предоставена на земеделското министерство", каза още Христина Чолакова.