Инициативи за Стария бряст
Инициативи за Стария бряст / Димитър Михов

Поредица от ученически инициативи в подкрепа на кандидатурата на Стария бряст за „Европейско дърво на годината” ще се състои през тази седмица, съобщи координаторът на кампанията Десислава Павлова. Днес по обед Детски танцов ансамбъл „Българче” при ІІ ОУ „Христо Ботев” и НЧ „Хаджи Димитър – 1937” изнесе спектакъл за старото дърво. На 18 и 19 февруари своята силна подкрепа ще дадат учениците от VІІІ и ХІІ клас на ГПЗЕ „Захарий Стоянов” – Сливен. На 20 февруари в предаването на Гала „На кафе” ще гостува един от посланиците на Стария бряст певецът Панайот Панайотов, а от 10.00 часа към българската кампания за кандидатурата на сливенското дърво  ще се включат и възпитаниците на Художествена гимназия „Димитър Добрович”.

На 21 февруари, от 13.00 часа в кампанията се очаква със свое участие да се включат и учениците от ІХ ОУ „Св. св. Кирил и Методий”.

В подкрепа за Стария бряст до 28 февруари ще участват още доброволците от Ученически детски съвет, от Центъра за кариерно развитие и от няколко гимназии, които с преносими компютри  ще  помагат на всеки, който иска да гласува за българското дърво.

Директорът на сливенската художествена галерия Даниела Ненчева изрази готовност пред сградата на галерията да приютят някои от децата с лаптопи, като им осигурят електричество и всичко необходимо в помощ на инициативата. „Приключи ученическият конкурс за рисунка на Стария бряст, организиран от общината. Участваха над 250 рисунки на деца до 16 години и на журито ни беше много трудно да изберем победителите. В най-скоро време те ще бъдат наградени” – каза Ненчева.

За Стария бряст може да се гласува на www.treeoftheyear.org. След гласуването задължително трябва да се потвърди дадения вот от личната поща.