Инфраструктура и околна среда са сред целите на бюджет 2014 в Стралджа
Инфраструктура и околна среда са сред целите на бюджет 2014 в Стралджа / Община Страджа, Архив

Подобряване състоянието на техническата и социална инфраструктура и параметрите на околната среда са сред целите на бюджет 2014 на община Страджа. Приоритетите са провеждане политика за планиране на текущите разходи: икономичност, ефективност и прозрачност.

Във финансовия докумен се посочват заплати и осигурителни плащания
помощи по решения на ОбС, стипендии и медикаменти, храна, отопление, осветление, издръжка на социални , здравни и образователни заведения.

Със заповед на кмета Митко Андонов е открита бюджетната процедура по разработване на бюджет 2014. Три са работните комисии, които до 10 декември ще приемат и обработват предложенията на граждани, кметове и км.наместници, директори на учебни, здравни и социални заведения, председатели на юридически лица с нестопанска цел.

Те ще работят на основата на Общинския план за развитие до 2020г., проектобюджета на общината  за 2014 – местни дейности и ще се съобразяват с параметрите на бюджетните взаимоотношения с Републиканския бюджет за 2014г.

Очаква се предложенията по бюджета да обхващат средства за издръжка, текущи  и основни ремонти, придобиване на дълготрайни материални активи.   Утвърдени са  стъпките и процедурите по различните етапи на подготовката на проекто-бюджета с целите и отговорностите, участниците и сроковете.

В изпълнение заповедта на кмета проекта на общинския бюджет трябва да бъде готов до 10 януари след което ще бъде обявен за публично обсъждане.