Информационна кампания срещу трафика на хора
Информационна кампания срещу трафика на хора / Община Сливен, архив

Местната комисия за борба с трафика на хора стартира информационна кампания за превенцията на трафика на хора с цел трудова експлоатация под мотото „Нулева толерантност срещу трафика на хора”, съобщават от общинска администрация Сливен.

Акцент в кампанията е представянето на филм за трафика на хора с цел трудова експлоатация. Кампанията цели повишаване чувствителността на обществото по проблема трудова експлоатация, чрез предоставяне на информация за рисковете, механизмите за въвличане в трафик, начините за предпазване, координатите на Националната комисия за борба с трафика на хора и на местните структури към нея, както и координатите на дипломатическите представителства на Република България в чужбина.

 

За повишаване на информираността на учениците за престъплението „трафик на хора“, по време на кампанията в училищата ще бъде прожектиран филмът „Темида – Трудова експлоатация“, ще бъдат организирани информационни срещи с регионален представител за област Сливен на консултантската агенция за образование в чужбина „Скай Лайнс България”, за информиране на младите хора за легалните възможности за образование в рамките на Европейския съюз.