Имоти и пари на известен сутеньор - окончателно отнети
Имоти и пари на известен сутеньор - окончателно отнети / netinfo

Известният сливенски сутеньор Добрин Шопов окончателно се раздели с имоти и пари на обща стойност 329 хиляди и 770 лева. Върховният касационен съд е отказал да разгледа касационна жалба на Шопов и съпругата му Марийка и по този начин е в сила присъдата на последната инстанция - Бургаски Апелативен съд /БАС/, тълкува за Дарик зам. председателят и говорител на Окръжен съд Сливен Мартин Данчев. Делото по иска на комисията „Кушлев" е от 23 октомври 2009 г. Бургаският съд е уважил изцяло иска на комисията за отнемане на придобитото по престъпен начин имущество и в частта за отхвърлените от Сливенския Окръжен съд претенции към туристическо ремарке и малки суми от продажби и банкови сметки.

Според решението на БАС от Шопов и съпругата му се отнемат в полза на държавата ½ идеална част от апартамент 25 на ул. „Раковски" 80 от 107, 5 кв. м, вилен имот в местността „Войнишко кладенче" в землището на Сливен с площ 500 кв. м ведно с построените жилищна едноетажна сграда от 47 кв. м, селскостопанска сграда и жилищна сграда от 138 кв. м на груб строеж без строителни документи. Отнемат се още: нива от 7, 5 дка в землището на село Злати войвода, товарен автомобил „Фолксваген Кадди", сумата от 8 хиляди 142 лв и 40 ст. от продажба на апартамент в Сливен, 3 303, 3 лв от продажба на 1/3 идеална част от недвижим имот в центъра на Сливен, сумата от 140 хиляди лв, получени от продажбата на бар-кафе и магазин бутик в центъра и сумите от 9 хиляди, 8 хиляди, хиляда и 600 лв от продажбата на четири МПС. Отнемат се и следните собствености, които се съдържат в отказа на Окръжен съд Сливен: туристическо ремарке, сумата от 3 542 лв от продажбата на два недвижими имота в курорта „Свети Влас" и сумите от 106 лева, 142 долара, 1 016 лв и 113, 12 лв налични по банкови сметки на ответниците.

Добрин Шопов особено нашумя след като бе оформил частна улица до свой имот, дори обозначен с табела"Шопов път". Той сме смята за едни от първите босове в бранша под Сините камъни. През март 2007 година Шопов получи 11 месечна ефективна присъда за склоняване към проституция на момичета в Холандия. Едното от тях - Ивайла Миткова била карана от него да проституира, давайки процент на Шопов от получените пари. През декември 2005 година сводникът я принудил да продължи да проституира, за да възстанови сумата от 80 хиляди евро. Според сутеньора парите били откраднати от сейф, в който имало общо 100 хиляди евро. За да я принуди Шопов пребил момичето с дървен стол и я заплашил с убийство. Освен Ивайла сводникът склонявал към проституция и 26-годишната Кера Димова.