Има ли конфликт между Лечков и Радостин Русев?
Има ли конфликт между Лечков и Радостин Русев? / Дарик Сливен
Има ли конфликт между Лечков и Радостин Русев?
26201
Има ли конфликт между Лечков и Радостин Русев?
Има ли конфликт между Лечков и Радостин Русев?
  • Има ли конфликт между Лечков и Радостин Русев?
  • Има ли конфликт между Лечков и Радостин Русев?

За конфликт между кмета на Сливен Йордан Лечков и общинския съветник от ГЕРБ Радостин Русев се заговори в кулоарите на местния парламент по време на днешното редовно заседание.

Русев е бивш собственик на фирма „Булгейт", която е част от „Хидросистеми" - извършител на ремонтите по водопреносната мрежа. Новината за конфликт се потвърди, след като Русев гласува против отчета на бюджета за миналата година и пред журналисти нарече новия бюджет: "балон, който няма как да се осъществи и всякаква икономическа логика липсва в него". По този начин той се дистанцира от водената от общинската администрация политика.

Общинският съветник смята, че неговите колеги са подложени на натиск и търпят удари под пояса. „Има тотално объркване на всичко, което се прави в общината и по  точно в действията на кмета. Той всячески се стреми да спира проекта по европейските програми, използвайки всякакви удари под кръста", каза Русев, визирайки дейностите, които се извършват по реконструкцията на водопроводната мрежа на Сливен. „Това, което се случва на фирмата, извършваща ремонтите по водопроводната мрежа, е благодарение на личен конфликт между мен и него, който не съм провокирал аз" - каза Русев. Той отрече, че проектът се изпълнява некачествено, както твърди Лечков. „В срокове сме, всяка забележка е отстранена", допълни Радостин Русев.

Той не уточни колко са парите, които общината дължи на фирмата, но каза, че е доста голяма. Оказва се, че фирмата-изпълнител има изпълнени над 40 обекта, които не са разплатени. „Най-вероятно ще се предприемат бъдещи действия от страна на дружеството, за да се ликвидира тази задлъжнялост, но на този етап приоритетът ми е да се преборя с глупостите, които се вършат спрямо фирмата. Дали ще се стигне до запор на сметките на общината, на този етап не е мой приоритет. Твърдо съм решен да се преборя, ако трябва, ще идем на арбитраж и ще се защитим. За 2 години сме внесли близо 2 млн. лв. данъци в хазната ", каза още Русев  и допълни, че няма как да спре работата по ремонтите, защото има договор, който трябва да се изпълнява. От първи ноември е започнала активната работи и са изпълнени 5 километра и 300 метра канализация в най-тежките участъци и това се равнява на 30 процента от целия проект. Остават още 16 километра, за които има десет месеца. „Сега работим по 3 километра на месец. Гарантирам, че ако не ни се пречи толкова много, ще завършим минимум един месец или два предсрочно. Като оставям един месец за обиране на грешки, констатирани от ревизионните органи" - заяви Русев.

На въпрос на Дарик дали има конфликт с Радостин Русев, кметът Лечков отговори, че са открити нередности в работата на фирмите, които извършват ремонтите по водопреносната мрежа на Сливен, но Русев по документи няма нищо общо с тях.

Лечков допълни,

Има ли конфликт между Лечков и Радостин Русев?
netinfo
че повече информация ще предостави на медиите в началото на следващата седмица и бе категоричен, че никой не пречи на фирмата да работи. Освен това не разбирал в качеството си на какъв Русев иска пари, при положение, че преди месеци е прехвърлил фирмата си на друго лице. Кметът заяви още, че за 2 години общината е дала над 25 млн. лв. авансови плащания на фирмата, която работи по рамковото споразумение.