Има апетити към гарнизонните военни клубове
Има апетити към гарнизонните военни клубове / netinfo

Големи са апетитите към военните гарнизонни клубове в страната, заяви подполковник Красимир Александров - председател на областния съвет на Съюза на офицерите и сержантите от запаса в Сливен. Интересът към клубовете произхожда от това, че сградите са разположени в идеалните центрове на градовете.

Според него към клуба в Сливен все още няма интерес, но организацията ще направи всичко възможно той да бъде предоставен за нуждите на военните от резерва и запаса.

„Ние едва ли ще се примирим, ако някой посегне на тези центрове за военно родолюбиво и патриотично възпитание на населението на България”, каза Александров. Заедно със своите колеги той прави първите стъпки за предоставянето на гарнизонните клубове за нуждите на сержантите и офицерите от запаса, тъй като те са строени с техни средства и сили. От общинската организация на съюза ще издирят всички документи, доказващи предназначението на сградата.

С постановление №10 от 1948 година за Министерството на отбраната са национализирани и предоставени два санаториума на сливенски минерални бани.

Военните претендират и за 15 дка земя към местността „Свети Георги”.