Ичера и Сотиря посрещнаха кандидатите на ГЕРБ
Ичера и Сотиря посрещнаха кандидатите на ГЕРБ / ГЕРБ Сливен

Дали в някое друго село има такова хубаво училище направено? С този въпрос започна предизборната среща Йордан Лечков с жителите на село Сотиря. В нея участваха и кандидати от листата на ГЕРБ за съветници Мария Григорова, Стела Костова, Димитър Митев, Сашо Александров, Николай Колев, д-р Димитър Павлов,  Мариян Янков, Иван Киров, Живко Минчев.

Кандидатът за кмет на Сливен представи общинската политика за енергийна ефективност и поддържане на училищата и детските градини в селата. „Ние сме поели тази политика по селата и в града, която ще продължим през новия мандат", заяви Лечков. 

Кандидатите за местната власт разясниха как се формира общинския бюджет и как се разпределя между 43 села и един град. „Аз приемам критики, но никога не съм казвал, че ще направим всичко", каза Йордан Лечков. Днес в Сотиря пият вода, селото е осветено, училището е хубаво - това са придобивките в изтичащия мандат.

На срещата беше представен кандидатът на ГЕРБ за кмет на село Сотиря Димитър Андонов. Кандидатите на ГЕРБ за местния парламент поискаха подкрепата на избирателите от село Сотиря и ги призоваха да гласуват с номер 2 в бюлетината.     

Кандидатите за общински съветници на ГЕРБ Мария Григорова, Живко Минчев, д-р Димитър Павлов, Стела Костова и Димитър Митев се срещнаха с жителите на село Ичера. Кандидатите ще организират среща на жителите на село Ичера с ръководството на горското стопанство, за да се обсъди контрола на горската сеч. Те обещаха да подпомогнат и възстановяването на зеленото училище в Ичера.

Жителите на селото получиха разбиране на искането им да бъде осигурена общинска охрана и се оплакаха от битовата престъпност. Този въпрос вече е бил  обсъждан с кмета Йордан Лечков и решение ще бъде намерено.   

Възрастни хора потърсиха съдействие за подобряване на лекарската помощ и спазване на работното време на лекаря, оплакаха се от преминаващите през селото тежки камиони и поискаха ново регулиране на движението. Техният въпрос ще бъде предаден в общинската комисия, която е ангажирана с регулиране на движението в общината.