/ ВиК Сливен
19 600 000 куб. м достигна нивото на яз. „Асеновец“ край Сливен. Увеличението на водните количества е в резултат на последните валежи и снеговалежи в района на водоизточника, от с. Бяла до Агликина поляна.

Сериозното вдигане на нивото на язовира с максимален капацитет 28 милиона куб.м  гарантира на сливенското водно дружество и неговите потребители спокойно лято без режим на водата, каза управителят на „ВиК“ – Сливен инж. Севдалин Рашев.

Затворени планински пътища в Сливенско

Продължаващият приток на водни количества от валежи, зареждане с вода на подземните водоизточници и усилен приток на гравитачни води осигурява вливането в язовира на около 100 000 куб. м вода дневно.

Персоналът на яз. „Асеновец“ вече е в очакване на ежегодните си пернати гости – диви патици и лебеди, които обикновено пристигат през месец март.

Аристократичната визита на белите лебеди се изрази миналата година в пристигането на 6 достолепни птици, в чиято компания се появи и едно малко. Преди година в района на язовира бяха наблюдавани и около 3 000 диви патици.