/ iStock/Getty Images
Спецоперация се провежда в Сливенско от 7 до 13 декември
Специализирана операция по линия на Европейската мрежа на службите на пътна полиция-ROADPOL се провежда от 7 декември в област Сливен. 

Пътна полиция осъществява контрол за установяване употребата на алкохол, наркотични вещества и/или техни аналози от водачите на  моторни превозни средства. Акцията е с цел противодействие на пътните произшествия, възникнали вследствие употребата на алкохол и други упойващи вещества и ще продължи до 13 декември. 
 
Още в първите часове на операцията екипи на ОДМВР-Сливен са установили водачи с алкохол и наркотици. 

В 02,35 часа на 7 декември, на изхода на село Калояново, е установен 31-годишен водач на лек автомобил „БМВ“, употребил наркотични вещества- амфетамин и метамфетамин. 

Спипаха шофьори, употребили алкохол и наркотици в Сливенско

В 14,00 часа в град Котел е установен 38-годишен мъж, водач на товарен автомобил „Мицубиши Л200“, употребил алкохол 2,40 промила.


Двамата нарушители са задържани за 24 часа в районните управления в Сливен и Котел. По случаите са започнати бързи производства. 

Проверки се извършват по главните и второстепенни пътища в областта, както и в общинските центрове и малките населени места. 

В хода на операцията водачите ще бъдат проверявани още за валидна застраховка „Гражданска отговорност“, подлежащи на връчване електронни фишове за скорост и неплатени глоби, наложени по Закона за движение по пътищата.